BA (Hons) International Food & Beverage Management | City Unity College  

BA (Hons) International Food & Beverage Management

Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών.

Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άρτιες γνώσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες πάνω στον σχεδιασμό, στην παραγωγή, στη λειτουργία και στη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα

  • O κλάδος της Διεθνούς Διαχείρισης Τροφίμων και Ποτών με επίκεντρο τον πελάτη και στόχο την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων και καινοτόμων υπηρεσιών αποτελεί έναν ολοένα αυξανόμενο ανταγωνιστικό τομέα/ κλειδί στις ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές εργασίας
  • Οι θέσεις εργασίας σε αυτόν το χώρο αποτελούν συναρπαστικές επιλογές σταδιοδρομίας για επαγγελματίες που είναι εξαιρετικοί στις πωλήσεις και στο μάνατζμεντ και θέλουν να εργαστούν στην οικονομικά δραστήρια βιομηχανία φιλοξενίας
  • Οι πτυχιούχοι του BA (Hons) Food & Beverage Management θα επισπεύσουν την προαγωγή τους σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών
Γιατί να επιλέξετε το Cardiff Metropolitan University
  • Βαθμολογημένο ως Silver στο Teaching Excellence Framework Rating (HEFCE 2017)
  • Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται συνεχώς στις κορυφαίες λίστες αξιολόγησης Βρετανικών Πανεπιστημίων (The Times Good University Guide, The Sunday Times University Guide, The Guardian University Guide, The Independent Complete University Guide)
  • Το Πανεπιστήμιο έχει κορυφαία επίδοση για την υποστήριξη ξένων φοιτητών τα τελευταία 6 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο (ISB 2010-2015)
  • Το CMET είναι το Πανεπιστήμιο με την μεγαλύτερη βελτίωση στη φοιτητική εμπειρία (Times Higher Education Awards 2014)
  • Το 2015 το CMET βρέθηκε στην 3η θέση των πιο ανεπτυγμένων Πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο (Complete University Guide, 2015)
  • Το 95% των αποφοίτων εξασφαλίζουν εργασία ή συνεχίζουν περαιτέρω σπουδές εντός έξι μηνών από την αποφοίτηση (DLHE 2016)
Γιατί να σπουδάσετε στο City Unity College
  • Σχεδιασμός του προγράμματος βάσει του Ελβετικού συστήματος - Swiss Alpine Center – το οποίο προβλέπει καθημερινή θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στο ιδιόκτητο πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βουλιαγμένη – “Athenian Riviera Hotel”
  • Διδασκαλία των προγραμμάτων αποκλειστικά στα αγγλικά, την επίσημη γλώσσα των τουριστικών επιχειρήσεων από έμπειρους καθηγητές που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον σύγχρονο κλάδο της φιλοξενίας και των υπηρεσιών εστίασης
  • Διεθνής δικτύωση των σπουδαστών που επιτυγχάνεται μέσω διεπιστημονικών συνεργιών με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων του City Unity Alpine Center
Διάρκεια & Μέθοδοι Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τρία ημερολογιακά έτη πλήρους παρακολούθησης (full-time).

Ο στόχος των δύο πρώτων ετών σπουδών είναι να προετοιμάσει τους σπουδαστές να γίνουν μάγειροι/σεφ και υπεύθυνοι εστιατορίων, ενώ ο τρίτος χρόνος έχει ως στόχο τα φιλόδοξα άτομα να αναλάβουν διευθυντικό ρόλο στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών και των συναφών κλάδων.

Η δομή του προγράμματος προσφέρει γερές βάσεις στον τομέα της διαχείρισης – management, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών, δημιουργικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Παρέχει επίσης άμεση επαφή με σημαντικές εταιρείες και τους ηγέτες τους, οι οποίοι συχνά είναι προσκεκλημένοι ομιλητές στο πρόγραμμα. Η διαχείριση ενός δυναμικού περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια αγορά και τη χρήση μιας διεπιστημονικής προσέγγισης, θα εκπαιδεύσει τους σπουδαστές ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί μάνατζερ στις υπηρεσίες διατροφής.

Μαθήματα

Πρώτο Έτος

  • Menu Planning and Design (Σχεδιασμός και παραγωγή προγράμματος εδεσμάτων)
  • Food Science, Hygiene and HACCP [Γαστρονομία (επιστημονική προσέγγιση), Υγιεινή και HACCP]
  • Food Commodities and Culinary Principles (Εμπορική τροφίμων και Αρχές Μαγειρικής γαστρονομίας)
  • Finance for Managers (Χρηματοοικονομική Διοίκηση)
  • Management Theory & Practice (Θεωρίες και Πρακτικές Διοίκησης)
  • Personal Development Planning (Σχεδιασμός Μεθόδων Προσωπικής Ανάπτυξης)
  • Business Applications (Επιχειρησιακές Εφαρμογές)
  • Industrial Work Experience (Πρακτική Εξάσκηση)
  • Food Production Theory and Practicals I (Θεωρία και πρακτική παραγωγής Εδεσμάτων Ι)
  • Customer Service Workshop (Σεμινάριο Εξυπηρέτησης Πελατών)

Δεύτερο Έτος

  • Food and Beverage Planning and Control (Σχεδιασμός & Έλεγχος Τροφίμων και Ποτών Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων)
  • Restaurant Operations Management (Διαχείριση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης)
  • Bar and Beverage Theory (Bar (ποτοπωλείο και θεωρία ποτών)
  • Nutrition in Menu Planning (Διατροφικός σχεδιασμός εδεσματολογίου)
  • Human Resource Management for Tourism, Hospitality and Events (Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για Τουρισμό, ξενοδοχειακά και εκδηλώσεις)
  • Research Skills (Εισαγωγή στις Μεθόδους Έρευνας)
  • Industrial Work Experience (Πρακτική Εξάσκηση)
  • Financial Planning for Business (Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεων)
  • Food Production Theory and Practicals II (Θεωρία και πρακτική παραγωγής Εδεσμάτων ΙΙ)

Τρίτο έτος

  • Managing Food & Beverage in Competitive Environments (Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ανταγωνιστικό περιβάλλον)
  • Field Study 3 (Μελέτη Πεδίου 3 (Ξενοδοχείων επιχειρήσεων) )
  • Marketing, Advertising, Sales and Public Relations for Tourism, Hospitality and Events (Μάρκετινγκ, Διαφήμιση, Πωλήσεις, Δημόσιες Σχέσεις για Τουρισμό, Ξενοδοχειακά και Εκδηλώσεις)
  • Entrepreneurship and Business Planning (Επιχειρηματικότητα και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός)
  • Strategic Management for Tourism, Hospitality and Events (Στρατηγική Διαχείριση στον Τουρισμό, ξενοδοχεία και εκδηλώσεις)
  • Corporate Finance (Χρηματοοικονομικά Επιχειρήσεων)
  • Research Methods (Ερευνητική μεθοδολογία)
  • Enterprise Project (Εργασία Επιχειρηματικού & Ερευνητικού Περιεχομένου)
  • Dissertation (Ερευνητική – Πτυχιακή)
  • Independent Study (Ανάλυση ειδικού θέματος πεδίου)
Μέθοδοι διδασκαλίας

Η πρακτική εξάσκηση σε θέσεις εργασίας στον κλάδο διαδραματίζει σημαντικό και αναπόσπαστο ρόλο των ακαδημαϊκών σπουδών τα πρώτα δύο χρόνια. Οι σπουδαστές αναπτύσσουν δεξιότητες που τους προετοιμάζουν για μια πρώτη πρακτική εξάσκηση 20 εβδομάδων κατά το πρώτο έτος και μια δεύτερη 20 εβδομάδων στο δεύτερο έτος σπουδών.

Χώρος διεξαγωγής μαθημάτων

Το "Alpine Hospitality & Tourism Management of City Unity" στεγάζεται στο ιδιόκτητο πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων “Athenian Riviera Hotel” στη Βουλιαγμένη, Δανάης 7 & Αρμονίας - ένα πλεονέκτημα που δεν προσφέρει κανένα άλλο Κολέγιο Φιλοξενίας και Τουρισμού στην Ελλάδα.

Μετά το Κολέγιο

Σύμφωνα με το νόμο 4393/12 τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που αποκτώνται με παρακολούθηση προγραμμάτων σε αναγνωρισμένα Κολέγια, τυγχάνουν επαγγελματικής από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πτυχιούχοι του BA (Hons) Food & Beverage Management θα επισπεύσουν την προαγωγή τους σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Οι θέσεις εργασίας σε αυτόν το χώρο αποτελούν συναρπαστικές επιλογές σταδιοδρομίας για επαγγελματίες που είναι εξαιρετικοί στις πωλήσεις και στο μάνατζμεντ και θέλουν να εργαστούν στην οικονομικά δραστήρια βιομηχανία φιλοξενίας. Από ξενοδοχεία και θέρετρα μέχρι κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, θα βρείτε πληθώρα θέσεων εργασίας στον κλάδο της εστίασης.

Προϋποθέσεις και Διαδικασίες Εγγραφής

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις για τα προπτυχιακά προγράμματα:

  • Να κατέχουν απολυτήριο λυκείου (ή ισοδύναμο) με βαθμό τουλάχιστον 60% του ανώτερου βαθμού του σχολείου
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα απαιτηθεί συνέντευξη ή προπαρασκευαστικά μαθήματα ή εισαγωγικές εξετάσεις ή διαπίστευση προηγούμενης μάθησης σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο προγράμματος.
  • Να τηρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα, που έχουν ως εξής:
    • Αποφοίτηση από λύκειο σε αγγλόφωνη χώρα όπου η γλώσσα διδασκαλίας ήταν τα Αγγλικά
    • Το IELTS (International English Language Testing System) 5.5 (Β2 Level)
    • Ενα ηλεκτρονικό/διαδικτυακό τεστ που θα οργανωθεί από το Τμήμα Εγγραφών

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

Testimonials Φοιτητών

  • Testimonial
    Nino Lezava, HND Hospitality

    Θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή Κολεγίου για τις σπουδές μου. Όλο το προσωπικό του Κολεγίου, όπως επίσης οι καθηγητές, είναι φιλικοί και επαγγελματίες. Το πρόγραμμα τουριστικών σπουδών που διάλεξα, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον από ό,τι περίμενα.

  • Testimonial
    Μιχάλης Ανδρέας Μαρμαρινός, HND Hospitality

    The main reason I chose to attend the HND in Hospitality Management program at City Unity College was my decision to join the promising field of tourism, which is a fast growing industry. Growing up in a country where Tourism is very successful has made me really enthusiastic about it. The opportunity of being educated on the history of it as well as its benefits and its impacts on society made my interest even greater. Hospitality Management is not only a successful but also a very important and multicultural field, where people of all backgrounds and nationalities can interact and work together. Let me mention, that this opinion was enhanced during my working experience at Grace Santorini luxury boutique. After gaining experience from two consecutive seasons I am now having my internship at Four Seasons, Dubai (DIFC). Furthermore, having completed the HND program, I feel more confident to continue with the BA Hospitality & Tourism Management at Cardiff Metropolitan University.

  • Testimonial
    Γίτσας Ζαχαρίας, HND in Hospitality

    I have been studying for a period of two years and my overall experience was overwhelming. It is a perfect start for anyone who wants to get involved in the hospitality field. Professors and staff are always on hand for help, information and knowledge. City Unity College is a renowned establishment and I am glad that I had the opportunity to study there. Thank you all for giving me such a valuable qualification.

Σχετικά Προγράμματα