• User Avatar

  Konstantinos Zioris

 • Category:

  BSc Psychology & EurAka & EurAka & Undergraduate & Τμήμα Ψυχολογίας

Free
 • 50 enrolled students
 • english

Το City Unity College σε συνεργασία με το Ελβετικό Πανεπιστήμιο European University EurAka Switzerland προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία.

BSc in Psychology – Πτυχίο στην Ψυχολογία

BSc in Psychology – Πτυχίο στην Ψυχολογία

Το City Unity College σε συνεργασία με το Ελβετικό Πανεπιστήμιο European University EurAka Switzerland προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία.

 • Στόχος του προγράμματος

  Να αποκτήσουν οι φοιτητές τις εξειδικευμένες γνώσεις και τη βιωματική εμπειρία για να είναι άρτια προετοιμασμένοι για περιπτώσεις που θα συναντήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 • Διάρκεια φοίτησης

  3 έτη πλήρους παρακολούθησης (full time).

 • Γλώσσα διδασκαλίας

  Όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας έχει σχεδιαστεί για αποφοίτους λυκείου ή πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων που θέλουν να γίνουν ψυχολόγοι και να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου μέσω ΣΑΕΠ.

 • Η ελβετική πανεπιστημιακή/τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι κορυφαία με εξαιρετική παγκόσμια φήμη για την αριστεία της. Σύμφωνα με το « Universitas 21 (U21) Ranking of National Higher Education Systems between 2012 and 2018», η Ελβετική εκπαίδευση σε σχέση με την Αμερικάνικη και την Βρετανική κατέχει την 2η θέση κατάταξης ανάμεσα σε 50 χώρες.
 • Είναι ο επίσημος συνεργάτης του QS Zurich AG (Ελβετική Υπηρεσία Πιστοποίησης) για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πρακτικής άσκηση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Δημόσια Διοίκηση, Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Μονάδες).
 • Είναι ο επίσημος συνεργάτης του DeuZert, ιδρυτικού μέλους του IFCES, με ISO 29990 στην Εκπαίδευση, όσον αφορά τη διαχείριση εκπαιδευτικής ποιότητας για την ανώτατη/ πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
 • Το European University EurAka εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων και Κολεγίων ανά τον κόσμο για να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι υψηλές προδιαγραφές εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης που θέτει το Ελβετικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.
 • Παρέχει στους σπουδαστές τις απαραίτητες γνώσεις και αναγκαίες δεξιότητες, ώστε οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου να έχουν πρόσβαση σε ελκυστικές ευκαιρίες εργασίας/ απασχόλησης σε όλο τον κόσμο
 • Προσφέρει τη δυνατότητα πιστοποίησης “Student Value +”, της προαιρετικής προσωπικής πιστοποίησης ISO 17024, ως ολοκληρωμένο μέρος διαφόρων προγραμμάτων σπουδών
 • Πρωτοπορεί στην επιστημονική έρευνα εφαρμόζοντας ολιστικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις για έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς
 • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται ελβετικά πιστοποιημένα προγράμματα, τα οποία προσφέρουν την ποιότητα της ελβετικής εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα.
 • Το Τμήμα Ψυχολογίας του CUC αποτελείται από άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, καταξιωμένους επαγγελματίες ψυχολόγους με πολύχρονη ερευνητική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκουν.
 • Το πρόγραμμα προσφέρεται full-time, 3 έτη παρακολούθησης.
 • Το City Unity College δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους του τμήματος Ψυχολογίας να συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στο ετήσιο συνέδριο Ψυχολογίας του τμήματος, σε ειδικές ημερίδες Ψυχολογίας και βιωματικών εργαστηρίων, ώστε να ενισχύσουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις και την ερευνητική τους δραστηριότητα.
 • Το Κολέγιο διαθέτει “Counseling Center” για τους φοιτητές και αποφοίτους του τμήματος, ενώ μέσω της συνεργασίας με το “Δίκτυο Διερεύνησης Συμπεριφοράς” προσφέρει δωρεάν Tutoring για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τρία ημερολογιακά έτη πλήρους παρακολούθησης (full-time). Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση μαθημάτων που ισοδυναμούν με 202 ECTS και η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιείται το απαραίτητο εποπτικό και εργαστηριακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο-προβολείς, H/Y και CD Players. Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα INTRANET όπου καταχωρείται το διδακτικό υλικό, οι βαθμοί και οι ανακοινώσεις για όλα τα μαθήματα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι πολύ σημαντική για την εις βάθος κατανόηση των διαφόρων θεματικών ενοτήτων. Σε περιπτώσεις όμως αδυναμίας του φοιτητή να παρακολουθήσει κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα E-learning του City Unity College παρέχει την δυνατότητα να κατεβάζει και να μελετά από το σπίτι όλες τις διαλέξεις των καθηγητών του και να ενημερώνεται για όλη την απαραίτητη βιβλιογραφία και τις εργασίες/εξετάσεις που πρέπει να παραδώσει πριν το τέλος του εξαμήνου.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον φοιτητή να οργανώνει εβδομαδιαίες ωριαίες συναντήσεις μέσω Skype meeting με όλους τους καθηγητές του για να εκφράζει απορίες του και να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις. Για την οργάνωση αυτών των συναντήσεων θα πρέπει να είναι από την αρχή ενήμερος ο υπεύθυνος του Τμήματος ώστε να μπορεί να παρακολουθεί στενά την πορεία του φοιτητή και να ενημερώνεται για την εξέλιξή του.

Τέλος, ο φοιτητής μπορεί να επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλους τους καθηγητές και με τον υπεύθυνο του Τμήματος για να κανονίσει μαζί τους συναντήσεις και εποπτείες όποτε το επιθυμεί. Ο υπεύθυνος του Τμήματος βρίσκεται επίσης στην διάθεση του φοιτητή μέσω τηλεφώνου για να μπορεί ο φοιτητής να έχει άμεση επικοινωνία με το Τμήμα, όποτε το κρίνει αναγκαίο.

Μέθοδοι διδασκαλίας
 • Διαλέξεις: Η κύρια μέθοδος διδασκαλίας που δίνει τη δυνατότητα στον φοιτητή να κατανοήσει εις βάθος μια θεματική ενότητα, να υποβάλλει ερωτήσεις και να ξεκινήσει περαιτέρω ιδιωτική μελέτη.

Οι υπεύθυνοι μαθημάτων προετοιμάζουν τις διαλέξεις τους σε μορφή παρουσιάσεων, οι οποίες είναι διαθέσιμες, από την επόμενη κιόλας μέρα της παράδοσης, στην πλατφόρμα E-learning του City Unity College για να τις κατεβάσουν και να τις μελετήσουν οι φοιτητές. Η δυνατότητα αυτή δεν θα πρέπει βέβαια να αντικαθιστά την ενεργητική παρακολούθηση του μαθήματος διότι έτσι ο φοιτητής χάνει την ευκαιρία διαδραστικής μάθησης.  

 

 • Μελέτες περιπτώσεων (case studies): Αποτελεί τον πιο επιτυχημένο τρόπο παραδείγματος, ειδικά στον τομέα της Ψυχολογίας, για να μπορέσει ο φοιτητής να κατανοήσει την θεωρία στην πράξη και για να είναι προετοιμασμένος για περιπτώσεις που μπορεί να του τύχουν στην επαγγελματική του πορεία. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό ο κάθε καθηγητής να είναι και ψυχολόγος ώστε να μπορέσει να προετοιμάσει εμπειρικά τον φοιτητή από το πρώτο κιόλας έτος του όσον αφορά στο επάγγελμα το οποίο έχει επιλέξει να ακολουθήσει.

 

 • Εκπαιδευτικές προσωπικές συνεδρίες: Χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του φοιτητή σε ακαδημαϊκά αλλά και σε προσωπικά ζητήματα που αφορούν σε πιθανές αναζητήσεις και απορίες του φοιτητή για την εξέλιξη των σπουδών του και την επαγγελματική του πορεία. Σε αυτές τις συνεδρίες του δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει τις ανασφάλειες και τις αδυναμίες του, εάν υπάρχουν, σε κάποια μαθήματα και να αναζητήσει τις κατάλληλες λύσεις μαζί με τον προσωπικό του tutor. Με λίγα λόγια, οι εκπαιδευτικές προσωπικές συνεδρίες αποτελούν μια στενή, προσωπική παρακολούθηση του φοιτητή για να του προσφέρουν στήριξη και ασφάλεια σε κάθε βήμα του.

 

 • Εργαστήρια:  Αποτελεί την κύρια μέθοδο διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα που απαιτούν στατιστικές αναλύσεις και προγράμματα. Τα μαθήματα αυτά διδάσκονται στα εργαστήρια υπολογιστών του City Unity College που είναι εξοπλισμένα με τα ειδικά προγράμματα στατιστικής που χρησιμοποιούνται στη Ψυχολογία. Ο φοιτητής μαθαίνει παράλληλα με τη θεωρία και τη χρήση αυτών των προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για την έρευνα.

 

 • Ομαδικά σεμινάρια και συμμετοχή σε συνέδρια: Είναι πολύ σημαντικό για τον φοιτητή της Ψυχολογίας να συμμετέχει σε σεμινάρια και διαλέξεις ώστε να κατανοήσει τη σημασία της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης πάνω στα διάφορα ζητήματα της ψυχολογικής έρευνας. Η συμμετοχή του ξεκινάει από τον πρώτο κιόλας χρόνο των σπουδών του με την ενεργή δράση του στην διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων της Ψυχολογίας και συνεχίζεται στο επόμενο έτος των σπουδών τουσυμμετέχοντας ενεργά σε αυτά μέσω δημιουργίας poster ή μικρών παρουσιάσεων. Οι ενέργειες αυτές εκτός του ότι του προσφέρουν εμπειρία και διασυνδέσεις στο μελλοντικό εργασιακό του χώρο, του εμπλουτίζουν παράλληλα και το βιογραφικό του ώστε με την αποφοίτηση του, να έχει ήδη στο ενεργητικό του όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.

 

 • Αξιολόγηση: Η αξιολόγηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου γίνεται με γραπτές εξετάσεις, εργασίες και παρουσιάσεις. Η συγγραφή εργασιών και παρουσιάσεων επιτρέπει στο φοιτητή όχι μόνο να επιδείξει τις δικές του ιδέες και να κατανοήσει εις βάθος ένα θέμα ,  αλλά και να προετοιμαστεί για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τέτοιου είδους εργασίες και παρουσιάσεις τόσο για την πτυχιακή του εργασία όσο και για τα συνέδρια στα οποία θα λαμβάνει μέρος σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του City Unity College στο κέντρο της Αθήνας, Θησέως 15-17, Σύνταγμα, 10562.

Τομείς Επαγγελματικής Απασχόλησης

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή και τον δημόσιο τομέα στις ακόλουθες θέσεις:

 • Σε κλινικές
 • Σε προγράμματα προώθησης της δημόσιας υγείας
 • Στην διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας
 • Σε φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη υγείας
 • Ως ειδικοί επιστήμονες σε θέματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και τις ασθένειες, καθώς και με την υγειονομική περίθαλψη
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίεςΑναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας

Βάσει του ΠΔ 38/2010, Ν. 3696/2008, Ν. 4093/2012 τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που αποκτώνται με παρακολούθηση προγραμμάτων σε αναγνωρισμένα Κολέγια, τυγχάνουν αναγνώρισης από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υπουργείου Παιδείας.

Προκειμένου να εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • να είναι κάτοχοι  απολυτηρίου λυκείου.
 • να έχουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και χρήσης Η/Υ

Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα, παρέχονται εντατικά μαθήματα Αγγλικών στο City Unity College, ανάλογα με το επίπεδο του κάθε υποψήφιου φοιτητή.

Απαραίτητα έγγραφα κατά την εγγραφή
Προκειμένου να εγγραφούν οι φοιτητές στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο με τα εξής δικαιολογητικά:

 • Φωτοτυπία ταυτότητας
 • Φωτοτυπία απολυτηρίου λυκείου
 • Πιστοποίηση αγγλομάθειας εάν υπάρχει

Ο φάκελος αξιολογείται από τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Προγράμματος και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στο European University EurAka Switzerland. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή αποστέλλεται στους εγγεγραμμένους φοιτητές η φοιτητική τους κάρτα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

1ο έτος - Α΄ Εξάμηνο
 • Εισαγωγή στην Ψυχολογία
 • Κοινωνική Ψυχολογία Ι
 • Αναπτυξιακή Ψυχολογία Ι
 • Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Έρευνάς
1ο έτος - Β΄ Εξάμηνο
 • Αναπτυξιακή Ψυχολογία ΙΙ
 • Βιολογικές Βάσεις Συμπεριφοράς
 • Ψυχολογία της Διαφοράς και της Προσωπικότητας
 • Εισαγωγή στη Στατιστική
2ο έτος - Α΄ Εξάμηνο
 • Κοινωνική Ψυχολογία ΙΙ
 • Γνωσιακή Ψυχολογία Και Νευροεπιστήμες
 • Στατιστική Ανάλυση
2ο έτος - Β΄ Εξάμηνο
 • Κλινική Ψυχολογία Ι
 • Ψυχολογία των Μ.Μ.Ε
 • Πρόταση Διατριβής
 • Οργανωσιακή Συμπεριφορά
3ο έτος - Α΄ Εξάμηνο
 • Ψυχολογία της Υγείας
 • Θεωρία Συμβουλευτικής
 • Κλινική Ψυχολογία ΙΙ
 • Εγκληματική (Δικανική) Ψυχολογία
3ο έτος - Β΄ Εξάμηνο
 • Πολιτική Ψυχολογία
 • Συμβουλευτικές δεξιότητες και συνέντευξη
 • Κλινική Νευροψυχολογία
 • Διατριβή
Main Content