fbpx

CUC Faculty of Business & Management: A taste of academic passion and innovation

Εκ μέρους των καθηγητών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο City Unity College, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρουμε από το 2013 σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University στον τομέα Business και Management.

Ως ακαδημαϊκό προσωπικό, η αποστολή και το όραμά μας είναι να προωθήσουμε την ακαδημαϊκή αριστεία και τον επαγγελματισμό προς τους σπουδαστές μας που θα γίνουν η επόμενη γενιά υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, υιοθετήσαμε ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας ημέρα. Κατά τη διάρκεια των ετών συνεργασίας με το Cardiff Metropolitan University, έχουμε τροποποιήσει το ακαδημαϊκό πρόγραμμα των σπουδών του τμήματος αρκετές φορές, ώστε να το ενσωματώσουμε στο απαιτητικό και συνεχώς εναλλασσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Το κίνητρό μας ως εκπαιδευτές είναι να γεφυρώσουμε τη θεωρία με την πρακτική παρέχοντας στους σπουδαστές μας δεξιότητες ανάλυσης και κριτικής που είναι θεμελιώδεις για μια πολύπλοκη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων στο σύγχρονο, παγκόσμιο επιχειρηματικό πλαίσιο.

Για τις Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων, στόχος μας είναι να παρέχουμε προπτυχιακά προγράμματα υψηλής ποιότητας, αναπτύσσοντας στους φοιτητές μας μια σοβαρή εκτίμηση του ρόλου των στελεχών / μάνατζερ στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Οι απόφοιτοι θα είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για μια πολυεπιστημονική προσέγγιση σε διαφορετικά θέματα και προβλήματα. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών, ένας σπουδαστής θα έχει αποκτήσει ειδικές γνώσεις και αντίληψηπρακτικές και επαγγελματικές δεξιότητες προκειμένου να αντιμετωπίσει πολύπλοκες καταστάσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Όλα τα προγράμματα του Τμήματος Επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν μια σειρά από διαφορετικές στρατηγικές αξιολόγησης και εκμάθησης, οι οποίες περιλαμβάνουν: reports, ατομικές ή ομαδικές παρουσιάσεις, πρακτικά θέματα αποφάσεων με τη χρήση λογισμικού, πτυχιακή/διπλωματική εργασία και όλα αυτά υπό μορφή κριτικής ανάλυσης καθώς και τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας.

Το CityU έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο ιδέα για την εκπαιδευτική βιομηχανία στην Ελλάδα, μέρος της οποίας θα θέλαμε να είστε κι εσείς. Το Κολέγιο μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που σχεδιάζονται προσεκτικά για να σας βοηθήσουν να γίνετε ό,τι σημαντικότερο χρειάζεται ένας εργοδότης: ένα στέλεχος με ανεξάρτητη σκέψη αλλά και με γνώσεις και δεξιότητες για να διευθύνει σωστά και αποτελεσματικά. Στο CityU, δεσμευόμαστε για μια εξαιρετική εμπειρία φοίτησης. Συνεργαζόμαστε μαζί σας για να αναπτύξουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, το σθένος και τις εμπειρίες που θα σας προετοιμάσουν για τη ζωή μετά το πανεπιστήμιο στον εργασιακό χώρο.

Πλήρης ή μερική φοίτησηπροπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ό,τι κι αν επιλέξετε, προσφέρουμε προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για νέους, ενθουσιώδεις και αποφασιστικούς ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία με πτυχίο Management ή Accounting and Finance, ή να εξελιχθούν στις ανώτατες βαθμίδες της επαγγελματικής ιεραρχίας αποκτώντας ένα αναγνωρισμένο MBA.

Στο CityU πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση, γι’ αυτό συχνά οργανώνουμε επιχειρηματικά σεμινάρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο μάνατζμεντ, τη διαχείριση, το μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις, την πληροφορική κλπ. Αυτά τα σεμινάρια είναι ακόμη πιο σημαντικά δεδομένου ότι τα οργανώνουμε μαζί με εταιρείες, ώστε να υπάρχει πάντα μια επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Από άποψη απασχολησιμότητας, το CityU College έχει μια πολύ εκτεταμένη δικτύωση με εταιρείες, ενώ παράλληλα το εκπαιδευτικό προσωπικό διαθέτει ένα εξαιρετικό επαγγελματικό υπόβαθρο που προωθεί τους καλύτερους σπουδαστές σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό Business Club Association, το οποίο αποτελείται από όλους τους απόφοιτους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο διοργανώνει συμπόσια, ανοιχτές ημερίδες και συνέδρια.

Όσον αφορά το Cardiff Metropolitan University, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία του. Συγκεκριμένα, διαθέτει αξιολόγηση Silver Teaching Excellence Framework (TFE) (HEFCE 2017), ενώ κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (The Times Good University Guide, The Sunday Times University Guide, The Guardian University Guide, The Independent Complete University Guide). Επίσης, κατατάσσεται για έξι χρόνια ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για υποστήριξη των ξένων φοιτητών με βάση το International Student Barometer (ISB 2010-2015) και βραβεύτηκε ως το πανεπιστήμιο με τη μεγαλύτερη βελτίωση στη φοιτητική εμπειρία το 2014. Το 2015, το CMET ήταν το 3ο πιο βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασιλείο στον κατάλογο Complete University Guide. Το 95% των αποφοίτων εργάζονται ή συνεχίζουν τις σπουδές σε έξι μήνες μετά από την αποφοίτησή τους (DLHE 2016). Η έρευνα Higher Education Academy’s Postgraduate Research Students Survey κατέταξε το Cardiff Metropolitan μεταξύ των 10 κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου σε όλους τους πέντε βασικούς μετρήσιμους τομείς κατάταξης.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην οικογένεια του CityU για ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι! Μια ενδιαφέρουσα, προκλητική και συναρπαστική περίοδος της ζωής σας, που θα είναι η αρχή μιας διά βίου εμπειρίας ως μέλη του CityU, απλώνεται μπροστά σας. Απολαύστε την!

Vasilios Th. Zoumbos

Head of Business Faculty
Vice – Chair Ethics Committee
Instructor
City Unity College