fbpx

Το Πανεπιστήμιο Coventry είναι ένα παγκόσμιο, σύγχρονο πανεπιστήμιο με αποστολή του την  Δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Ιδρύθηκε από επιχειρηματίες και βιομήχανους το 1843 ως Coventry School of Design και συνεχίζει να έχει ισχυρούς δεσμούς με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρέχοντας αποφοίτους έτοιμους για εργασία με δεξιότητες και δημιουργική σκέψη για τη βελτίωση των κοινοτήτων τους.

Με μια περήφανη παράδοση καινοτόμου διδασκαλίας και μάθησης, το Πανεπιστήμιο του Coventry διαθέτει εγκαταστάσεις πανεπιστημιούπολης παγκόσμιας κλάσης, το πρώτο αυτόνομο δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου και μια ψηφιακή κοινότητα μάθησης. Οι μαθητές του είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που έχει 50.000 μαθητές που σπουδάζουν πτυχία του Πανεπιστημίου του Coventry σε περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες και συνεργασίες με 150 παρόχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Έχει αυξήσει σημαντικά την ερευνητική ικανότητα με έμφαση στην έρευνα που παρέχεται για και με συνεργάτες, για την αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων και την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των κοινοτήτων για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Πάνω από δύο αιώνες, έχει ανθίσει στο Coventry και ο Όμιλος Πανεπιστημίου Coventry προσφέρει πρόσβαση στη γκάμα υπηρεσιών και συνεργασιών υψηλής ποιότητας μέσω των συνεργασιών στο Λονδίνο, το Scarborough, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Αίγυπτο, το Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη και την Αφρική.

Τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και βελτίωσε σημαντικά τις βαθμολογίες του στους πίνακες κατάταξης, που έχουν σημασία για τους μαθητές - αλλά αυτό που έχει σημασία για το Coventry είναι η εξέλιξη για τους μαθητές, τους συνεργάτες και τις κοινότητές μας σε όλο τον κόσμο.

Shortlisted for University of the Year
The Times and Sunday Times Good University Guide 2021

No.3 in UK for students overseas
Based on in-person delivery of Coventry TNE programmes with an overseas insitutuion, HESA 2019/20

5 QS Stars Overall Rating
QS Star University Rankings

Among top 100 in world for "International Outlook"
Times Higher Education World University Rankings 2022

 • Βαθμολογημένο ως Gold στο Teaching & Learning.
 • Το Πανεπιστήμιο είναι σε κορυφαία θέση ως προς την εμπειρία των φοιτητών σύμφωνα με το Sunday Times Good University Guide
 • Υποψήφιο καλύτερο Πανεπιστήμιο για το 2021, σύμφωνα με τους Times & Sunday Times Good University Guide
 • Το κορυφαίο σύγχρονο Πανεπιστήμιο στα Midlands (Guardian University Guide 2021).
 • Ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια ως προς στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών (Guardian University Guide 2021).
 • Εφτά τμήματα ανάμεσα στα 10 καλύτερα της Βρετανίας (Guardian University Guide 2021).
 • Στη 250η θέση στη παγκόσμια κατάταξη QS World Rankings για Business and Management Studies (QS World University Rankings 2020).
 • Το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στο World for Massive Online Open Courses (MoocLab's World University Rankings by MOOC Performance 2021).
 • Αναγνωρισμένο πτυχίο Ψυχολογίας από το ελληνικό κράτος (A.T.E.E.N.). Οδηγεί σε άδεια άσκησης Ψυχολόγου στην Ελλάδα, μετά από αίτηση στο A.T.E.E.N..
 • Καθώς το πρόγραμμα είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society ‘BPS’), οι απόφοιτοι μπορούν να αιτηθούν για εγγραφή ως βασικά μέλη (Graduate Basis of Chartered Membership ‘GBC) μέσω ατομικής αίτησης.
 • Διδασκαλία από καθηγητές με, κατά κύριο λόγο, διδακτορικούς τίτλους σπουδών και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στους διαφορετικούς κλάδους της ψυχολογίας.
 • Καλύπτει ευρύ φάσμα σύγχρονων θεμάτων στη ψυχολογία (π.χ. Κλινική, Υγείας, Εγκληματολογία, Εργασιακή, Κοινωνική κ.α.) με έμφαση στην εφαρμογή της έρευνας.
 • Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενους φορείς (π.χ. νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα απεξάρτησης κ.α.).
 • Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, το Coventry
 • Δωρεάν πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες βιβλία και άρθρα μέσω της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.
 • Δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών στο ερευνητικό κέντρο του κολεγίου ως ερευνητικοί συνεργάτες (research associates) και συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια και διεθνείς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.
 • Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο Ψυχολογίας όπου φοιτητές παρουσιάζουν τις διατριβές τους ενώ υπάρχουν και επίσημοι προσκεκλημένοι από όλους τους κλάδους ψυχολογίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Συμμετοχή σε δράσεις (π.χ. φιλανθρωπικές δράσεις) και σεμινάρια που διοργανώνει το τμήμα Ψυχολογίας και στοχεύουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των φοιτητών.
 • Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, δυνατότητα αποφοίτων για συνέχιση σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο και απόκτηση επαγγελματικής άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • 92% των αποφοίτων μας είτε βρίσκουν δουλειά στο χώρο της ψυχικής υγείας ή συνεχίζουν σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα σε 1 χρόνο από την αποφοίτηση τους. 90% φοιτητών αξιολόγησαν την ποιότητα του προγράμματος και τη ποιότητα διδασκαλίας ως άριστη.
 • Το Κολέγιο διαθέτει Συμβουλευτικό Κέντρο για την προσωπική εξέλιξη και ευημερία των φοιτητών και των αποφοίτων του τμήματος, ενώ μέσω της συνεργασίας με το “Δίκτυο Διερεύνησης Συμπεριφοράς” προσφέρει δωρεάν Tutoring για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Οι φοιτητές του City Unity College βρίσκονται σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, καθώς το Κολλέγιο είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ανταλλαγής Φοιτητών στην Ευρώπη. Η ποιοτική εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τον ευέλικτο σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών και η συνεχής δημιουργία νέων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών ευκαιριών, έχουν ως αποτέλεσμα κάθε πτυχίο του City Unity College να αποτελεί εγγύηση γνώσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε διεθνές επίπεδο.