BA (Hons) International Food & Beverage Management

Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών.

Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άρτιες γνώσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες πάνω στον σχεδιασμό, στην παραγωγή, στη λειτουργία και στη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα

  • O κλάδος της Διεθνούς Διαχείρισης Τροφίμων και Ποτών με επίκεντρο τον πελάτη και στόχο την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων και καινοτόμων υπηρεσιών αποτελεί έναν ολοένα αυξανόμενο ανταγωνιστικό τομέα/ κλειδί στις ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές εργασίας
  • Οι θέσεις εργασίας σε αυτόν το χώρο αποτελούν συναρπαστικές επιλογές σταδιοδρομίας για επαγγελματίες που είναι εξαιρετικοί στις πωλήσεις και στο μάνατζμεντ και θέλουν να εργαστούν στην οικονομικά δραστήρια βιομηχανία φιλοξενίας
  • Οι πτυχιούχοι του BA (Hons) Food & Beverage Management θα επισπεύσουν την προαγωγή τους σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών
Γιατί να επιλέξετε το Cardiff Metropolitan University
  • Βαθμολογημένο ως Silver στο Teaching Excellence Framework Rating (HEFCE 2017)
  • Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται συνεχώς στις κορυφαίες λίστες αξιολόγησης Βρετανικών Πανεπιστημίων (The Times Good University Guide, The Sunday Times University Guide, The Guardian University Guide, The Independent Complete University Guide)
  • Το Πανεπιστήμιο έχει κορυφαία επίδοση για την υποστήριξη ξένων φοιτητών τα τελευταία 6 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο (ISB 2010-2015)
  • Το CMET είναι το Πανεπιστήμιο με την μεγαλύτερη βελτίωση στη φοιτητική εμπειρία (Times Higher Education Awards 2014)
  • Το 2015 το CMET βρέθηκε στην 3η θέση των πιο ανεπτυγμένων Πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο (Complete University Guide, 2015)
  • Το 95% των αποφοίτων εξασφαλίζουν εργασία ή συνεχίζουν περαιτέρω σπουδές εντός έξι μηνών από την αποφοίτηση (DLHE 2016)
Γιατί να σπουδάσετε στο City Unity College
  • Σχεδιασμός του προγράμματος βάσει του Ελβετικού συστήματος - Swiss Alpine Center – το οποίο προβλέπει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση σε πολυτελή ξενοδοχεία
  • Διδασκαλία των προγραμμάτων αποκλειστικά στα αγγλικά, την επίσημη γλώσσα των τουριστικών επιχειρήσεων από έμπειρους καθηγητές που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον σύγχρονο κλάδο της φιλοξενίας και των υπηρεσιών εστίασης
  • Διεθνής δικτύωση των σπουδαστών που επιτυγχάνεται μέσω διεπιστημονικών συνεργιών με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων του City Unity Alpine Center
Διάρκεια & Μέθοδοι Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τρία ημερολογιακά έτη πλήρους παρακολούθησης (full-time).

Ο στόχος των δύο πρώτων ετών σπουδών είναι να προετοιμάσει τους σπουδαστές να γίνουν μάγειροι/σεφ και υπεύθυνοι εστιατορίων, ενώ ο τρίτος χρόνος έχει ως στόχο τα φιλόδοξα άτομα να αναλάβουν διευθυντικό ρόλο στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών και των συναφών κλάδων.

Η δομή του προγράμματος προσφέρει γερές βάσεις στον τομέα της διαχείρισης – management, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών, δημιουργικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Παρέχει επίσης άμεση επαφή με σημαντικές εταιρείες και τους ηγέτες τους, οι οποίοι συχνά είναι προσκεκλημένοι ομιλητές στο πρόγραμμα. Η διαχείριση ενός δυναμικού περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια αγορά και τη χρήση μιας διεπιστημονικής προσέγγισης, θα εκπαιδεύσει τους σπουδαστές ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί μάνατζερ στις υπηρεσίες διατροφής.

Μέθοδοι διδασκαλίας

Η πρακτική εξάσκηση σε θέσεις εργασίας στον κλάδο διαδραματίζει σημαντικό και αναπόσπαστο ρόλο των ακαδημαϊκών σπουδών τα πρώτα δύο χρόνια. Οι σπουδαστές αναπτύσσουν δεξιότητες που τους προετοιμάζουν για μια πρώτη πρακτική εξάσκηση 20 εβδομάδων κατά το πρώτο έτος και μια δεύτερη 20 εβδομάδων στο δεύτερο έτος σπουδών.

Μαθήματα

Πρώτο Έτος

  • Menu Planning and Design (Σχεδιασμός και παραγωγή προγράμματος εδεσμάτων)
  • Food Science, Hygiene and HACCP [Γαστρονομία (επιστημονική προσέγγιση), Υγιεινή και HACCP]
  • Food Commodities and Culinary Principles (Εμπορική τροφίμων και Αρχές Μαγειρικής γαστρονομίας)
  • Finance for Hospitality & Tourism Managers (Χρηματοοικονομική Διοίκηση στην εστίαση και τον τουρισμό)
  • Managing People and Organizations (Διαχείρισηανθρώπωνκαιοργνανισμών)
  • Academic Research & Writing I (Ακαδημαϊκή έρευνα και γραφή)
  • Diversity & SocialInclusion for Hospitality and Tourism (Διαφορετικότητα και κοινωνική ένταξη στην φιλοξενία και τον τουρισμό)
  • Industrial Work Experience (ΠρακτικήΕξάσκηση)
  • Food Production Theory and Practicals I (Θεωρία και πρακτική παραγωγής Εδεσμάτων Ι)

 

Δεύτερο Έτος

  • Food and Beverage Planning and Control (Σχεδιασμός & Έλεγχος Τροφίμων και Ποτών Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων)
  • Restaurant Operations Management (Διαχείριση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης)
  • Bar and Beverage Theory (Bar (ποτοπωλείοκαιθεωρίαποτών)
  • Nutrition in Menu Planning (Διατροφικός σχεδιασμός εδεσματολογίου)
  • Human Resource Management for Tourism, Hospitality and Events (Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για Τουρισμό, ξενοδοχειακά και εκδηλώσεις)
  • Academic Research and Writing II: Structure and Process (ΑκαδημαϊκήέρευενακαιγραφήΙΙ: ΔομήκαιΔιαδικασία)
  • Industrial Work Experience (ΠρακτικήΕξάσκηση)
  • Financial Planning for Business (Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεων)
  • Food Production Theory and Practicals II (Θεωρία και πρακτική παραγωγής Εδεσμάτων ΙΙ)

 

Τρίτο έτος

  • Managing Food & Beverage in Competitive Environments (Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ανταγωνιστικό περιβάλλον)
  • DigitalMarketing and Public Relations for Tourism, Hospitality (Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις για Τουρισμό, Ξενοδοχειακά)
  • Entrepreneurship and Business Planning (Επιχειρηματικότητα και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός)
  • Strategic Management for Tourism, Hospitality and Events (Στρατηγική Διαχείριση στον Τουρισμό, ξενοδοχεία και εκδηλώσεις)
  • Corporate Finance (Χρηματοοικονομικά Επιχειρήσεων)
  • Hotel Logistics(Εφοδιασμός Ξενοδοχείων)
  • Revenue Management (Διαχειριση εσόδων)
  • HRStrategyandProfessionalPractice(Στρατιγική και επαγγελματική πρακτική στην διοίκηση ανθρωπίνων πόρων)
  • Enterprise Project (Εργασία Επιχειρηματικού & Ερευνητικού Περιεχομένου)
  • Dissertation (Ερευνητική – Πτυχιακή)
Μετά το Κολέγιο

Σύμφωνα με το νόμο 4393/12 τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που αποκτώνται με παρακολούθηση προγραμμάτων σε αναγνωρισμένα Κολέγια, τυγχάνουν επαγγελματικής από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πτυχιούχοι του BA (Hons) Food & Beverage Management θα επισπεύσουν την προαγωγή τους σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Οι θέσεις εργασίας σε αυτόν το χώρο αποτελούν συναρπαστικές επιλογές σταδιοδρομίας για επαγγελματίες που είναι εξαιρετικοί στις πωλήσεις και στο μάνατζμεντ και θέλουν να εργαστούν στην οικονομικά δραστήρια βιομηχανία φιλοξενίας. Από ξενοδοχεία και θέρετρα μέχρι κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, θα βρείτε πληθώρα θέσεων εργασίας στον κλάδο της εστίασης.

Προϋποθέσεις και Διαδικασίες Εγγραφής

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις για τα προπτυχιακά προγράμματα:

  • Να κατέχουν απολυτήριο λυκείου (ή ισοδύναμο) με βαθμό τουλάχιστον 60% του ανώτερου βαθμού του σχολείου
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα απαιτηθεί συνέντευξη ή προπαρασκευαστικά μαθήματα ή εισαγωγικές εξετάσεις ή διαπίστευση προηγούμενης μάθησης σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο προγράμματος.
  • Να τηρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα, που έχουν ως εξής:
    • Αποφοίτηση από λύκειο σε αγγλόφωνη χώρα όπου η γλώσσα διδασκαλίας ήταν τα Αγγλικά
    • Το IELTS (International English Language Testing System) 5.5 (Β2 Level)
    • Ενα ηλεκτρονικό/διαδικτυακό τεστ που θα οργανωθεί από το Τμήμα Εγγραφών

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

Testimonials Φοιτητών

Σχετικά Προγράμματα