Cardiff Metropolitan University

Συνεργασία μεταξύ δύο μεγάλων εκπαιδευτικών οργανισμών

Στο Cardiff Metropolitan University γίνεται συνεχής προσπάθεια να διατηρηθεί υψηλό επίπεδο σπουδών σε όλα τα προγράμματα.

Το 2007, με την προηγούμενη ονομασία του, το UWIC ανακηρύχτηκε το πρώτο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία που βραβεύτηκε με το Government’s Charter Mark for Excellence (Χάρτα της Κυβέρνησης για Αριστείο) για πέμπτη φορά. Το Cardiff Metropolitan University θέτει υψηλές προδιαγραφές για τη διασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης των φοιτητών του, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το όραμά του, την αποστολή του, τις αξίες και την εκπαιδευτική φιλοσοφία του.

Μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης σε θέσεις εργασίας, επαγγελματικές πιστοποιήσεις και ευκαιρίες να σπουδάσουν στο εξωτερικό, το Πανεπιστήμιου εστιάζει στην δυνατότητα απασχόλησης, διασφαλίζοντας ότι η πλειοψηφία των αποφοίτων του αποκαθίσταται επαγγελματικά ή συνεχίζει με εξειδικευμένες σπουδές εντός έξι μηνών από την αποφοίτηση.

To City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στους εξής τομείς:

 • Διοίκηση Επιχειρήσεων

 • Πληροφορική

 • Ψυχολογία

 • Νομική

 • Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Μονάδων

 • Βραβεύθηκε με το Silverstatusστο Πλαίσιο Αριστείας Διδασκαλίας του 2017 (TEF) – ένα από τα τέσσερα πανεπιστήμια στην Ουαλία που το πέτυχε αυτό.
 • Βαθμολογήθηκε ως κορυφαίο Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη συνολική διεθνή φοιτητική υποστήριξη του για 6η φορά (Εθνική Φοιτητική Έρευνα, 2018).
 • Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται συνεχώς στις κορυφαίες λίστες αξιολόγησης Βρετανικών Πανεπιστημίων (The Times Good University Guide, The Sunday Times University Guide, The Guardian University Guide, The Independent Complete University Guide)
 • 1ο στην Ουαλία και 4ο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την απόδοση του για το περιβάλλον και την κοινωνική δικαιοσύνη. (Η Λαϊκή και Πλανητική Ένωση, 2017).
 • 629 φοιτητές από 140 χώρες.
 • Το Πανεπιστήμιο έχει κορυφαία επίδοση στην υποστήριξη ξένων φοιτητών τα τελευταία 8 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο (ISB2010-2018)
 • Το CMETείναι το Πανεπιστήμιο με την μεγαλύτερη βελτίωση στη φοιτητική εμπειρία (Times Higher Education Awards 2014)
 • Το 2015 το CMET βρέθηκε στην 3η θέση των πιο ανεπτυγμένων Πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο (Complete University Guide, 2015)
 • Το 96% των αποφοίτων εξασφαλίζουν εργασία ή συνεχίζουν περαιτέρω σπουδές εντός έξι μηνών από την αποφοίτηση (DLHE2017)
 • 1η Διεθνής Κινητικότητα – Το Cardiff Met έχει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για οποιαδήποτε διεθνή κινητικότητα πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Το 2014 βαθμολογήθηκε ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου στα πλαίσια αξιολόγησης των ερευνητικών προγραμμάτων με βαθμολογία «κορυφαία παγκοσμίως» (4 *) και «διεθνώς εξαιρετική» (3 *) (REF– Research Excellence Framework 2014).

Στο Πανεπιστήμιο Cardiff Met έχει αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερο δίκτυο διεθνούς συνεργασίας με στόχο την παροχή κορυφαίων σε ποιότητα εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει εταίρους υψηλής αναγνωρισιμότητας με περισσότερους από 7.000 φοιτητές στις χώρες Μπαχρέιν, Βουλγαρία, Κίνα, Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Λίβανος, Μαρόκο, Ομάν, Σιγκαπούρη και Σρι Λάνκα.

Οι διεθνείς σχέσεις του Πανεπιστημίου και οι σχέσεις του με τις βρετανικές πρεσβείες και τις ξένες κυβερνήσεις διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής διπλωματίας.

Το 2016 -2017 οι φοιτητές μας ταξίδεψαν σε: Αργεντινή, Αυστρία, Βουλγαρία, Κίνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Μάλτα, Μαρόκο, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Νότια Κορέα, για να παρακολουθήσουν μαθήματα, να εκπονήσουν πρακτική εξάσκηση και να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Οι Παγκόσμιες Ακαδημίες του Πανεπιστημίου επεκτείνουν τη διεθνή τους εμβέλεια μέσω της διεπιστημονικής έρευνας σε τομείς που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις συμπεριλαμβανομένων της παραγωγής τροφίμων, της φύλαξης και της ασφάλειας, τον σχεδιασμό με γνώμονα το προϊόν και τον χρήστη, την ηγεσία και την ανθρώπινη απόδοση, την άσκηση, την υγεία και την ευεξία.