Τμήμα Ψυχολογίας | City Unity College  

Τμήμα Ψυχολογίας

Το Τμήμα Ψυχολογίας του City Unity College προσφέρει σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην:

 • Ψυχολογία
 • Συμβουλευτική Ψυχολογία
 • Ψυχολογία της Υγείας

Τμήμα ΨυχολογίαςΤα προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας στο City Unity College παρέχουν στους σπουδαστές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν σε επαγγελματικό επίπεδο στον τομέα της Ψυχολογίας.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό, που διδάσκει τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο των προγραμμάτων μας, διαθέτει μακρόχρονη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πείρα στα γνωστικά αντικείμενα της Ψυχολογίας, όπως και διεθνή παρουσία στον τομέα της έρευνας.

Counseling Center

Το Counseling Center απευθύνεται στους φοιτητές του City Unity College και στους συγγενείς τους, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική – συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που τους απασχολούν. Τα θέματα αυτά μπορεί να συνδέονται με τομείς της ζωής τους, όπως οι σπουδές, η εργασία, η οικογένεια, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η υγεία, καθώς και ζητήματα που επιδρούν και αφορούν την καθημερινή ψυχική τους λειτουργικότητα και ακεραιότητα, όπως το άγχος, ο θυμός, η απώλεια και το πένθος, οι συναισθηματικές ανακατατάξεις, ο σωματικός ή ψυχικός πόνος.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από τους φοιτητές του City Unity College, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση υπό την εποπτεία των καθηγητών του τμήματος Ψυχολογίας.

 

Τα προγράμματα του τμήματος Ψυχολογίας

Testimonials Φοιτητών

 • Testimonial
  Μεντή Δέσποινα, MSc Health Psychology

  Είμαι πολύ χαρούμενη που επέλεξα το City Unity College για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Ψυχολογία της Υγείας καθώς, πέρα από μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία, μου προσέφερε και πολύτιμα εφόδια για το επαγγελματικό μέλλον μου. Το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, το υψηλό επίπεδο της διδασκαλίας και η συνεχής υποστήριξη από το προσωπικό και τους καθηγητές του CUC/CMU κάνανε τις σπουδές μου ιδιαίτερα ευχάριστες και εποικοδομητικές. Το πρόγραμμα ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και του χώρου εργασίας. Υπήρχε συνεχής υποστήριξη, εποπτεία και καθοδήγηση από το καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό του CUC, το οποίο προωθούσε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη του κάθε φοιτητή, ακόμη και μετά την αποφοίτηση από το μεταπτυχιακό. Το πρόγραμμα προσφερόταν από το Cardiff Metropolitan University, στο οποίο και τώρα συνεχίζω για το διδακτορικό μου ταυτόχρονα με την πρακτική μου άσκηση στο British Psychological Society, που οδηγεί στη χορήγηση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο και, κατ’ επέκταση, στην Ελλάδα.

 • Testimonial
  Σαριδομιχελάκη Φαίδρα - Γουλιεμίνα, BSc (Hons) Psychology

  Ως τριτοετής φοιτήτρια του City Unity College, μπορώ να μοιραστώ μαζί σας ειλικρινά δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτον, πλέον μπορώ έμπρακτα να ενταχθώ στον χώρο εργασίας, νιώθοντας σιγουριά και αυτοπεποίθηση με την ακαδημαϊκή γνώση που αποκόμισα από τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς με διεθνείς διακρίσεις, ενθουσιασμό για διδασκαλία και θερμό ενδιαφέρον για υποστήριξη του κάθε φοιτητή ξεχωριστά. Δεύτερον, μέσα από αυτό το κολέγιο μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με μεγάλες ακαδημαϊκές προσωπικότητες του εξωτερικού και της Ελλάδας, γεγονός το οποίο με ενέπνευσε να θέλω να γίνω καλύτερη φοιτήτρια και να αγαπήσω ακόμα πιο πολύ το αντικείμενο που σπουδάζω. Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω πως έχω προτείνει και συνεχίζω να προτείνω ανεπιφύλακτα το City Unity College, καθώς αντιμετωπίζει πρώτα τον κάθε νέο ενδιαφερόμενο ως άνθρωπο, αναγνωρίζει τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει και παρέχει ενεργή στήριξη σε όλα τα επίπεδα.

 • Testimonial
  Πολυχρονοπούλου Αικατερίνη, MSc Health Psychology

  The Master program in Health Psychology of Cardiff Metropolitan University offered at City Unity College really met my initial expectations and my professional goals in my preparation to become an effective and competent Health Psychologist. The staff and professors are supportive, and encourage me to become a critical thinker and to develop as professional and individual as well. The coursework was challenging and enriched my knowledge and research skills.

 • Testimonial
  Νίκος Τσιούμας, MSc Health Psychology

  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις σπουδές μου στο City Unity College, όπου παρακολούθησα το BA in Psychology και στο MSc in Health Psychology. Και τα δύο προγράμματα συνέβαλαν ιδιαίτερα στην επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη και πρόοδο. Μου προσέφεραν εφόδια που είναι πολύτιμα στη σύγχρονη αγορά εργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πρόσφατα έγινα δεκτός σε διδακτορικό πρόγραμμα πανεπιστημίου της Αγγλίας, κάτι το οποίο το οφείλω κατά μεγάλος μέρος στο προσωπικό του City Unity College, το οποίο υπήρξε πάντα υποστηρικτικό, αλλά και στα προγράμματα των σπουδών στο κολέγιο. Η περίοδος φοίτησής μου στο CityU ήταν η πιο εποικοδομητική της ζωής μου.

 • Testimonial
  Στοϊλας Γιώργος, MACP

  Earning a new degree while working full time in the Hellenic Air Force is challenging and not easy. I've chosen the Master's in Counseling Psychology because of the flexible options that were offered and the practicum in Organisations and Hospitals. The program prepares students for the profession and my learning experience at CityU was excellent .