Δρ. Γεώργιος Λυράκος – Η φοιτητική ζωή και η επίδραση της στη ψυχική υγεία των φοιτητών

Ποιος από εμάς δεν έχει σκεφτεί φράσεις σαν τις ακόλουθες: «δεν υπάρχουν δουλειές σήμερα», «οι εταιρίες δεν προσλαμβάνουν», «η αγορά έκλεισε, δεν υπάρχει προοπτική εδώ», κλπ. Αν όμως τα παραπάνω είναι απολύτως αληθή, πώς είναι δυνατόν κατά την ίδια χρονική περίοδο να βλέπουμε να ανανεώνεται συνεχώς το εργασιακό δυναμικό των επιχειρήσεων με νέα στελέχη; Η απάντηση βρίσκεται στη μέση. Ναι, η αγορά έχει όντως δυσκολέψει πολύ και γι’ αυτό πετυχαίνουν το στόχο της πρόσληψης όχι απαραίτητα οι «καλύτεροι» αλλά οι σωστά προετοιμασμένοι.

Όλοι μας λοιπόν καλούμαστε σε κάποια φάση της ζωής μας να περάσουμε από μια σειρά συνεντεύξεων, για να αγγίξουμε την ευκαιρία που ονειρευόμαστε τόσο καιρό, να διακριθούμε μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων και τέλος, να ακούσουμε τη-μελωδική φράση: «προσλαμβάνεστε!» Αυτή η στιγμή, είναι το αποτέλεσμα πολυετών σπουδών, προετοιμασίας, χρόνου και κόπου, προϋπηρεσίας και μεγάλων θυσιών.

Είτε όμως είναι η πρώτη μας διοικητική θέση, είτε ζητάμε μία ανώτερη, είτε ξεκινάμε ξανά από το μηδέν, μια σειρά ερωτημάτων αρχίζουν να μας απασχολούν:
• «πώς φτιάχνω το σωστό βιογραφικό;»

• «τι θα γράψω στη συνοδευτική επιστολή;»

• «πώς θα απαντήσω στις ερωτήσεις της συνέντευξης;»

• «ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστώ τη συζήτηση;»

• «πώς θα μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες επιτυχίας;»

• «τι παραπάνω από τους άλλους υποψήφιους μπορώ να κάνω;»

Και κυρίως: «από πού θα αρχίσω και πού θα τελειώσω;»……..

Δεκάδες ερωτηματικά, τα οποία περιμένουν -επιτακτικά- απάντηση από εμάς! Τι γίνεται όμως όταν η ακαδημαϊκή μας κατάρτιση δεν επαρκεί για να απαντήσει κάποιος στα παραπάνω;

Στο σεμινάριό μας θα αναλύσουμε βήμα προς βήμα τα ακόλουθα σημεία-κλειδιά: συγγραφή βιογραφικού σημειώματος, δημιουργία συνοδευτικής επιστολής, παροχή προτύπων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, αναφορά στα κύρια λάθη που καθιστούν αδιάφορο ένα βιογραφικό, πηγές και μέθοδοι αναζήτησης εργασίας, ερωτήσεις και απαντήσεις πρώτης και επόμενης συνέντευξης εργασίας, διαπραγμάτευση αποδοχών, ένδυση και χειρισμός τη γλώσσας του σώματος, συμβουλές σταδιοδρομίας και εξέλιξης, σημερινό εργασιακό περιβάλλον και ευκαιρίες.

Όλα τα παραπάνω θα καλύψουν το ουσιαστικό θέμα της προσπάθειας όλων μας: «γιατί εσένα; γιατί να προτιμηθείς εσύ;»

Συντονιστής θα είναι ο κος Κώστας Στάμκος, επί σειρά ετών κύριος αρθρογράφος του πρωτοπόρου jobportalwww.kariera.gr με εκατοντάδες προσωπικές συνεντεύξεις προσανατολισμού καριέρας υποψηφίων στο ενεργητικό του. O κος Στάμκος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστήμιου Kingston του Λονδίνου. Eργάζεται στον τομέα των πωλήσεων υπηρεσιών από το 1990, ενώ από το 2010 έχει ενταχθεί στο δυναμικό του CityU. Διαθέτει εικοσαετή εκπαιδευτική εμπειρία που ξεπερνά τις 7.000 διδακτικές ώρες.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό στους φοιτητές και αποφοίτους του CityU. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στη γραμματεία του Κολεγίου, ή ηλεκτρονικά στο info@cityu.gr