ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

City Unity College

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοξενείται από το City Unity College το OOW – Unlimited COC, Approved by Transport Malta, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΙΜΟ και σε συνεργασία με την Maritime MT. Ένα ναυτιλιακό πρόγραμμα με ιδιαίτερη σημασία για νέους και νέες που ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στο χώρο της Διεθνούς Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι απόφοιτοι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως Ανθυποπλοίαρχοι σε πλοία με Ευρωπαϊκή σημαία καθώς και σε πλοία που η σημαία τους ανήκει στην λευκή λίστα του IMO.

Maritime MT & City Unity College

Announcement of the collaboration May 03, 2022, at the premises of Maritime MT in Malta.

Marco Portelli (Maritime MT Director), Argyro Manoli (City Unity College Director Maritime Academy)

Η στρατηγική συνεργασία του City Unity College στην Αθήνα με την Maritime MT στην Μάλτα έρχεται να ενδυναμώσει τη γκάμα εξειδικευμένων προγραμμάτων που παρέχονται από το Τμήμα Ναυτιλίας του Κολλεγίου. Το τριετές πρόγραμμα επιτρέπει σε Έλληνες και ξένους φοιτητές να σπουδάσουν στην Αθήνα, αποκτώντας το παγκοσμίου κύρους Απεριόριστο Δίπλωμα Ανθυποπλοιάρχου με πιστοποίηση από τη Σημαία Κράτους της Μάλτας (OOW Unlimited COC, Approved by Transport Malta).

Το πρώτο μέρος του προγράμματος OOW αποτελείται από διετή εκπαίδευση, που περιλαμβάνει θεωρία, πρακτική σε προσομοιωτές και σε εγκεκριμένες ναυτιλιακές εγκαταστάσεις εκτός κολεγίου. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος, προβλέπει 12 μήνες θαλάσσια υπηρεσία σε εμπορικό πλοίο που εκτελεί πλόες εξωτερικού. Οι σπουδαστές, ως Δόκιμοι Καταστρώματος έχουν την δυνατότητα να εφαρμόζουν στην πράξη τις γνώσεις τους.

Aaron Farugia (Transport Malta Minister)

«Το City Unity College ίδρυσε την Πρώτη Ιδιωτική Ναυτική Ακαδημία στην Ελλάδα (ΗΑΜΑ), λειτουργώντας με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2017. Σε αυτό το διάστημα κατορθώσαμε να λάβουμε σημαντικές πιστοποιήσεις παρέχοντας στους σπουδαστές και αποφοίτους μας τα κατάλληλα εφόδια για έναν απαιτητικό κλάδο. Μέσα από τη συνεργασία μας με την Maritime ΜΤ, τον Οκτώβριο του 2022 θα ξεκινήσει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα που προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και διεθνή αναγνώριση στους αποφοίτους μας» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του City Unity College, κ. Χάρης Γερονικόλας.

Οι θέσεις στο πρόγραμμα είναι περιορισμένες ανά εκπαιδευτικό έτος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ακαδημαϊκή ποιότητα. Οι εγγραφές στο OOW Unlimited COC, Approved by Transport Malta, ξεκίνησαν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.cumaritimetraining.gr ή απευθυνθείτε στο info@cityu.gr , info@cumaritimetraining.gr

From left to right: Eslam Morshedy (City Unity College, Maritime Academy Training Manager), Jesmond Mifsud (Malta Maritime Pilots, Chief Pilot), Ivan Summut (Transport Malta, Registrar), Argyro Manoli (City Unity College, Director Maritime Academy), Joseph Bugeja (Transport Malta, Chairman), Aaron Farugia (Transport Malta, Minister), Edwin Vella (Maritime MT, Principal), Pauline Micallef (Maritime MT, CEO), Marco Portelli (Maritime MT, Director)