Δελτίο Τύπου

H ίδρυση του Ελληνικού CSI Institute (CSII) με επικεφαλής τον Στρατηγό (Ε.Α) Μανώλη Σφακιανάκη (πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) πραγματοποιήθηκε χθες 29 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το Ινστιτούτο έχει τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου και χρηματοδοτείται από δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σκοπός του CSII είναι η πρόληψη και ενημέρωση για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Το CSII θα είναι το δεύτερο παγκοσμίως ινστιτούτο, το οποίο θα διαθέτει 52 παραρτήματα ανά την Ελλάδα και θα στηρίζεται σε τρεις άξονες: της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της ανάδειξης.

Τα παιδιά θα διδάσκονται κώδικα προγραμματισμού και θα τους παρέχονται επαγγελματικά εφόδια σε σχέση με την Πληροφορική.

Η πρόληψη θα σχετίζεται με τη διερεύνηση κακόβουλων λογισμικών και διαδικτυακών απειλών και τη δημοσιοποίηση με αναλυτικές πληροφορίες – συμβουλές στην κοινωνία.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος City Unity με πρόεδρο τον κ. Χάρη Γερονικόλα συμμετέχει ως χορηγός και ιδρυτικό μέλος στη σύσταση του CSII, θέλοντας να εκφράσει το σεβασμό του στο πρόσωπο και στο έως τώρα έργο του Στρατηγού (Ε.Α) Μανώλη Σφακιανάκη και την πίστη του ότι η νέα αυτή προσπάθεια θα είναι επιτυχής και θα αποδώσει καρπούς.