Η HAMA γιορτάζει την 1η επέτειο με λαμπρή εκδήλωση στο AIDA IV

HELLENIC ARAB MARITIME ACADEMY

Athens, Greece, August 9, 2018

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και με πλήθος επισήμων, η Ελληνο-Αραβική Ναυτική Ακαδημία (HAMA) γιόρτασε την 1η επέτειο από την ίδρυσή της, με μια λαμπρή δεξίωση τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, στο εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Dr. Captain Abdelhamid Al Kady, Dean του See Training Institute, ο Dr. Captain Ahmed Youssef, Διευθυντής του International Forum for Maritime Transport της AASTMT, και ο κ. Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης, απηύθυναν ομιλίες και καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία της ίδρυσης και της εξαιρετικά επιτυχημένης λειτουργίας της HAMA, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει ποιοτικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, στις εγκαταστάσεις της, σε φοιτητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Dr. Captain Abdelhamid Al Kady παρέδωσε τιμητικές διακρίσεις στους επίσημους καλεσμένους, ενώ η Διευθύντρια Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων της HAMA, κ. Αργυρώ Μανώλη, βράβευσε τους αριστούχους φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 της ΗΑΜΑ, τον Κωνσταντίνο Σκορδάλη (από το Τμήμα Maritime Navigation) και τον Νικόλαο Κουτσούμπα (από το Τμήμα Marine Engineering).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υποναύαρχος της Ελληνικής Ακτοφυλακής/Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Αρμπουνιώτης, ο πλοίαρχος Αγησίλαος Αναστασάκος, Διευθυντής Ναυτιλίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής/Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Mohamed El-Ghazawy, Charge d’ Affaires, της πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, ο κ. Hindreen Mustafa, Charge d’ Affaires της πρεσβείας της Δημοκρατίας του Ιράκ, ο κ. Jacob Musa, πρόξενος της πρεσβείας της Νιγηρίας, ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης κ. Rashad Mabger και κ. Magdi Halawani, αντίστοιχα, και ο κ. Βασίλειος Τερζής, 1ος Αντιπρόεδρος της ‘Ενωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και δεκάδες καλεσμένοι από τον χώρο της ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένων εφοπλιστών και εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών, ναυτιλιακών γραφείων και αντιπροσώπων, νηογνωμόνων, νηολογίων, ναυτικών δικηγορικών γραφείων και ναυτασφαλιστικών εταιρειών.

Όλοι οι προσκεκλημένοι και οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο AIDA IV, το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό σκάφος στην Ευρώπη, το οποίο χρηματοδοτείται από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και την Αραβική Ακαδημία Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών (AASTMT). Πάνω στο AIDA IV οι φοιτητές της AASTMT και της HAMA λαμβάνουν ολοκληρωμένη ναυτική κατάρτιση, αποκτώντας θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε ένα ευρύ εκπαιδευτικό φάσμα όπως η ναυτική τεχνολογία, μηχανολογία, ηλεκτρική μηχανολογία, πλοήγηση, ασφάλεια, λειτουργίες φορτίου, ηγεσία και διαχείριση.

Η Ελληνο-Αραβική Ναυτική Ακαδημία ευχαριστεί όλους τους καλεσμένους της καθώς και τους επισκέπτες στο AIDA IV, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και να συζητήσουν για τις υψηλού επιπέδου σπουδές των φοιτητών της HAMA προσκαλεί το ευρύτερο κοινό να λάβει περισσότερες πληροφορίες επικοινωνόντας με το Τμήμα Εγγραφών της Ελληνο-Αραβικής Ναυτικής Ακαδημίας, Καρύτση 1, Αθήνα, τηλ: +30. 210 32 43 222

https://youtu.be/DMxyuF3HJ6A