Το Πανεπιστήμιο Βουργουνδίας

ιδρύθηκε το 1722 και συγκαταλέγεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με διεθνείς αξιολογήσεις (Center for World University Rankings, Classement de Shanghai).

Βρίσκεται στη Βουργουνδία, μεταξύ Παρισιού και Λυών. Οι κεντρικές εγκαταστάσεις εδρεύουν στην πόλη της Ντιζόν, έχοντας συγχρόνως και άλλες εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Βουργουνδίας.

Ιδρύθηκε στην Ντιζόν με πρώτη τη σχολή Νομικών σπουδών με πρωτοβουλία του βασιλιά Λουδοβίκου XV της Γαλλίας. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση, μεταξύ 1805 και 1809, ο αυτοκράτορας Ναπολέων Ι της Γαλλίας ίδρυσε τις σχολές της Επιστήμης, των Τεχνών και της Ιατρικής, στην καρδιά της Ντιζόν.

Στη δεκαετία του 1950 – πάνω από 150 χρόνια αργότερα – το Πανεπιστήμιο και οι νέες σχολές του εγκαταστάθηκαν στην όμορφη ,σύγχρονη πανεπιστημιούπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Τα τελευταία 20 χρόνια δημιουργήθηκαν πέντε νέες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη Βουργουνδία. Κάθε μία από αυτές συμβάλλει στην ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

Προσφέρει 400 ακαδημαϊκά προγράμματα σε Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό επίπεδο (Bachelor, Master and PhD). Το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζόμενους σε ακαδημαϊκές και διοικητικές θέσεις και φοιτούν σε αυτό 30.000 φοιτητές, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.300 είναι φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας αποτελεί μέλος του University Burgundy France–Comté Community.

Μεταξύ των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρονται είναι το πρόγραμμα, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που λειτουργεί στην Αθήνα, αποκλειστικά στο City Unity College.